Cursus nieuw huwelijksvermogensrecht

Op 28 maart 2017 heeft de Eerste Kamer het Wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen aangenomen. De nieuwe wet treedt op 1 januari 2018 in werking. Het huwelijksvermogensrecht zal hierdoor ingrijpend veranderen. Voorhuwelijks vermogen, zowel positief als negatief, blijft voortaan buiten de gemeenschap van goederen. Ook erfenissen en schenkingen, zowel voor als tijdens het huwelijk ontvangen, vallen niet langer in de gemeenschap. Indien een van partijen voor het huwelijk een eigen onderneming had, dan valt deze onderneming eveneens niet in de gemeenschap. De onderneming behoort tot het privévermogen van de echtgenoot-ondernemer.
Door de nieuwe wet is het opstellen van huwelijkse voorwaarden niet altijd meer nodig. Mogelijk verwacht u dat het nieuwe stelsel door deze wetswijziging overzichtelijker en makkelijker wordt. Maar is dat ook zo? Helaas niet. In deze cursus worden de wijzigingen besproken aan de hand van diverse herkenbare praktijksituaties en wordt stilgestaan bij toekomstige do’s en dont’s.

Doelstelling

Kennismaking met het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Na het bijwonen van deze cursus kunt u uw klanten gericht adviseren over de risico’s die zij lopen als zij na de inwerkingtreding van de wet trouwen zonder het opstellen van huwelijkse voorwaarden of wanneer zij nadien hun huwelijkse voorwaarden opheffen.

Doelgroep

Accountants, assurantietussenpersonen, bankmedewerkers, mediators, administratiekantoren. De verdiepingstraining kan zowel in-house als op locatie worden gegeven.

Duur: circa 1,5 uur (afstemming in overleg)
Kosten: kosteloos

Nuttige informatie

Datum:
Tijd: nader te bepalen
Locatie: in-house of op locatie
Cursus door: mr. Anoeska van Ginderen en mr. Renee Heerkens
Fotocredits:

Altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste cursussen?

Vul dan hieronder je gegevens in en schrijf je voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatsich een e-mail als wij een nieuwe cursus toeovegen.