Informatieve lezing echtscheiding en beëindiging relatie

De cijfers liegen er niet om. In 2016 vonden er circa 35.000 echtscheidingen plaats. Hierin zijn de verbrekingen van affectieve relaties nog niet meegeteld. De kans is dus groot dat uzelf of iemand uit uw (werk)omgeving terecht komt in een scheidingssituatie. Op dat moment komt er veel op die persoon af, niet alleen emotioneel en praktisch, maar ook financieel. Regelmatig wordt ons dan ook de vraag gesteld; bij wie moeten de kinderen gaan wonen en hoe moet de zorg voor de kinderen worden geregeld? Wat moet er verder op financieel vlak worden geregeld? Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de echtelijke woning bij beëindiging van de relatie en moet er alimentatie worden betaald? Naast de inhoudelijke vragen, bestaan er vaak ook vragen over de praktische gang van zaken. Hoe verloopt een echtscheidingsprocedure, ? Wat doet een mediator? Tijdens deze lezing praten de docenten u bij over de rechten en verplichtingen bij het einde van een huwelijk of relatie. Uiteraard is het mogelijk om voorafgaand aan de lezing aandacht te vragen voor specifieke onderwerpen.

Doelstelling

Kennismaking met de diverse facetten bij een echtscheiding of beëindiging van de relatie.

Doelgroep

Netwerkclubs, serviceclubs, leraren, medewerkers kinderopvang, ouderverenigingen, overige maatschappelijke verenigingen/instanties.

Datum: op aanvraag (gelieve voor de opties contact op te nemen met kantoor)
Duur: circa 1,5 uur (afstemming in overleg)
Kosten: € 250,00 exclusief btw.

Nuttige informatie

Datum:
Tijd: nader te bepalen
Locatie: in-house of op locatie
Cursus door: mr. Anoeska van Ginderen of mr. Renee Heerkens
Fotocredits:

Altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste cursussen?

Vul dan hieronder je gegevens in en schrijf je voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatsich een e-mail als wij een nieuwe cursus toeovegen.