Masterclass Zorgverzekeraars 2017

Na een succesvolle masterclass vorig jaar staat de Masterclass Zorgverzekeraars dit jaar gepland op donderdag 26 oktober a.s. in Etten-Leur. De masterclass is specifiek gericht op de werkzaamheden van de verhaalsafdelingen die namens de zorgverzekeraars de uitgekeerde ziektekosten bij letselschade verhalen op een aansprakelijke partij. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij stil staan bij de bijzondere positie van zorgverzekeraars als regresnemer in geval van letselschade en de praktische zaken waar men tegenaan loopt. Wij zullen tijdens de masterclass in ieder geval nader inzoomen op de volgende onderwerpen:

– juridisch speelveld voor de regresnemer en de verhaalsimmuniteiten – door mr. Suzanne van Reedt Dortland;
– verjaring en een goede aansprakelijkstelling versturen – door mr. Jolanda Broeders;
– medische onderbouwing van de regresclaim en medische machtiging – door drs. Laurens Buisman (medisch adviseur) en mr. Ferda van Benthem.

Natuurlijk is er volop de gelegenheid om met elkaar te bespreken wat er nu bij de verhaalsafdelingen speelt en waar men in de praktijk tegenaan loopt.

Doelstelling

Updaten en opfrissen van de juridische regels waarbinnen de verhaalafdeling moet manoeuvreren om uitgekeerde ziektekosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Er zal zowel aandacht zijn voor het juridische als het medische aspect.

Doelgroep

Medewerkers van de verhaalsafdeling van een zorgverzekeraar en andere professionals werkzaam in het regreswerkveld van de zorgverzekeraar.

Nuttige informatie

Datum: 26/10/2017
Tijd: 12.00 tot 16.30 uur
Locatie: Het Havenhuis, Geerkade 19, 4871 CK Etten-Leur
Cursus door: mr. Suzanne van Reedt Dortland, mr. Jolanda Broeders, mr. Ferda van Benthem en drs. Laurens Buisman (medisch adviseur)
Fotocredits:

Altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste cursussen?

Vul dan hieronder je gegevens in en schrijf je voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatsich een e-mail als wij een nieuwe cursus toeovegen.